جزوه منابع آب و خاک رشته جغرافیا با فرمت ورد
دانشجویان و کاربران گرامی ،محتوای این فایل شامل جزوه منابع آب و خاک (مبانی و ایران) رشته جغرافیا در 235 صفحه با فرمت ورد جهت آزمون ارشد و دکتری می باشد که در صورت تمایل می توانید این محصول را از وبسایت خریداری و دانلود نمایید.
جزوات خلاصه منابع آمادگی آزمون کارشناسی ارشد رشته جغرافیا به طور کامل، به همراه مجموعه تست ها با پاسخ های تشریحی با فرمت ورد.
منابع جزوه منابع آب و خاک(مبانی و ایران) :
منابع و مسائل آب در ایران – پرویز کردوانی – انتشارات دانشگاه تهران
منابع و مسائل آب در ایران-جلد دوم- آبهای شور- پرویز کردوانی – انتشارات دانشگاه تهران
جغرافیای خاکها – پرویز کردوانی – انتشارات دانشگاه تهران
فصل اول:خاکها
مواد تشکیلدهنده خاک و اهمیت آنها
1 ـ تعریف و اهمیت خاک:
سنگهای سفت و سخت موجود در سطح زمین، در نتیجه تأثیر عوامل فیزیکی به مرور زمان خرد میشود. این مواد که از تخریب سنگ حاصل شده، به صورت طبقهای کم و بیش ضخیم، روی سنگ اولیه را که هنوز تحت تأثیر عوامل خارجی واقع نشده است میپوشاند. در نتیجه تأثیر عوامل جوی (آب، اکسیژن، دیاکسیدکربن و غیره) ، مواد معدنی متعددی بوجود میآید. طبقهای که از تخریب سنگ به طریق مذکور بوجود آمده است، محیط زندگی موجودات پست و عالی میگردد و بر اثر فعالیت موجودات خاکزی، جهت و شدت پدیدههای تخریب، تغییر میکند.
چون فقط قسمتی از بقایای گیاهی و جانوری بوسیله جانوران کوچک و موجودات ذرهبینی تجزیه میشود و قسمتی دیگر به ترکیبات پایدار تبدیل میگردد، لذا ماده آلی به تدریج در خاک زیاد میشود.
مواد حاصل از تخریب سنگها، مخلوط با مواد آلی پوسیده و نپوسیده، موجودات زنده، هوا و آب، خاک مادر یا « خاک» را تشکیل میدهند. بنابراین خاک قسمت سطحی پوستهی زمین است که بر اثر عوامل مختلف فیزیکی، شیمیایی و حیاتی بوجود میآید. در نتیجه تأثیر همین عوامل است که غالباً خاک از مواد یکسانی تشکیل نشده بلکه قسمتهای مختلف آن از لحاظ رنگ، چسبندگی، مقدار سنگ و غیره آشکارا با هم فرق دارد. به هریک از قسمتهای خاک که غالباً بطور واضح از یکدیگر مشخص شده است و تقریباً همیشه به صورت لایه لایه روی هم قرار گرفتهاند افق میگویند. این افقها بر اثر پدیدههای مختلف بوجود آمده است.